FACEBOOK

От явката зависи легитимността на НС: Радев

"Очаквам разумът и принципите да надделеят в българската политика, която остави назад интересите на гражданите и бъдещето на страната”, заяви президентът Румен Радев след като гласува в ПГ по транспорт Макгахан в столичния квартал Слатина. Държавният глава избра да упражни правото си на вот чрез машина. Той увери президентът - няма да бави свикването на следващото НС.

"Най-важното е да се гласува. От избирателната активност зависи легитимността на следващия парламент и правителство, от които чакаме важни решения", подчерта президентът. "Аз се радвам от това, което разбирам от секциите и от нашите, и международните наблюдатели, че гласуването с машини има превес и това е ефективно средство да се преудолеят недействителните бюлетини, сгрешените и манипулирани протоколи", допъли Радев.

Вицепрезидентът Илияна Йотова също предпочете да гласува с машина. “Моят вот е изцяло положителен”, обяви тя от ПГ по електроника Джон Атанасов в София. Йотова поясни, че е гласувала да няма повече предсрочни избори и за стабилно мнозинство и стабилно правителство.

Снимка: Днес.бг


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени