FACEBOOK

Отново освиркаха Петков, този път на връх Околчица

С провал на реч за 2 юни приключи посещението на министър-председателя Кирил Петков във Врачанския Балкан. Той участва в поклонението на връх Околчица по повод Деня на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България, където за пореден път беше освиркан от събралите се граждани. Петков бе на тържествата заедно с министъра на икономиката и лидер на БСП Корнелия Нинова.

 

Пред събралото се множество той опита да каже няколко думи, но в опита да си да не обърка, по-скоро сричаше. Множеството реагира бурно и  на двусмислените послания в словото на премиера.

 

"В човешката история има много държавници и управници, някои от тях са предавали родината. Някои са се нагаждали към силните на деня”, каза той, което засили реакцията на публиката.


“А наистина малцина са били готови да дадат всичко в името на идеала си. Христо Ботев е направил точно това. Неговият идеал е бил свободна България", добави Петков.



"Русия - тая мнима защитница на славянството, тя употребява още по-радикални средства, за да изтрие от лицето на земята българските колонии. Това са думите на Ботев, когато има проблеми с бесарабските българи в Руската Империя", обясни премиерът. В същия момент освирканията се увеличиха рязко. По време на речта на премиера, дори и Нинова се намръщи.


Според Петков Ботев е истински пример за свободен човек. „Няма власт над оная глава, която е готова да се отдели от плещите си в името на свободата и благото на цялото човечество. С такива синове на България ние всички можем да се гордеем, че сме българи”, завърши той.



След речта на премиера се чуха хилави аплодисменти и освирквания от публиката.



Напомняме, че премиерът бе освиркан и на чествания в Копривщица, както и в София на 6 май, когато викове „Оставка и затвор“ и „Киро, вън!“ отекнаха пред паметника на Незнайния войн по време на церемонията по освещаването на бойните знамена за Деня на храбростта и Българската армия.



Първото голямо освиркване бе на връх Шипка, където недоволни от политиката му българи го замеряха със снежни топки. Тогава НСО бе смъмрена, задето не го опази, но сега въпреки видимата липса на сняг гардовете бяха обиколили Петков от всичките му страни.

Егор Глазунов


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени