FACEBOOK

Отложиха избора на шеф на НС за след Великден

Отложиха избора на шеф на НС за сряда, след като не бяха направени други номинации, освен вчерашните Росен Желязков от ГЕРБ и Петър Петров от Възраждане.


Вежди Рашидов заяви, че ситуацията е патова, затова е по-добре да има повече време за размисъл.


"Днес ще направим правна и финансово-бюджетна комисии от двете партии, за да видим какъв бюджет би бил устойчив за държавата и да потърсим голямо мнозинство. Забавянето на избор на председател е полезно, за да може да се спечели време тези комисии да поработят и да намерят още общи неща между нас. Искам да направя правителство с ПП-ДБ, това е най-доброто за България. Ако това не стане, има и друг план", заяви в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.


По думите му в изказванията на Петков и Василев има повече конструктивност. "Нашият основен приоритет и най-стабилното, което би се получило е правителство между ГЕРБ и ПП-ДБ. Сред нашите задачи е да опитаме да направим правителство между първите две партии. Правим всичко възможно въпреки Атанас Атанасов да го направим. Те явно не си и говорят. Денков и Гюров дойдоха при мен, разбрахме се да излъчим преговорни групи, работиха три часа следобед. Последното, за което си мисля, е великденска ваканция", заяви той. И допълни, че ГЕРБ искат да са честни, затова не приемат ротационно председателство на НС.


Според него Атанасов е споменал името му 60 пъти в ефира на "Здравей, България". "Безотговорно към парламента е Лена Бориславова да се откаже от депутатското си място", смята Борисов.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени