FACEBOOK

Откриват най-голямото студентско събитие на Европа в СУ

В аулата на Софийски университет "Св. Климент Охридски" в 10.00 часа на 7 май ще се открие най-голямото студентско събитие в Европа - срещата на борда на Европейския студентски съюз. Това съобщиха от Националното представителство на студентските съвети /НПСС/.

Европейският студентски съюз /ESU/ е обединяваща организация на 45 национални студентски съвета от 39 страни. Съюзите са отворени за всички студенти в съответната държава, независимо от политическото убеждение, религия, етнически или културен произход, сексуална ориентация или социално положение. Членовете на ESU са автономни, представителни и действат в съответствие с демократичните принципи.

Националното представителство на студентските съвети ще е домакин на събитието, което ще се състои от 6 до 12 май в София. Българската делегация е успяла да спечели доверието на представителите на студентите от цяла Европа и е била единодушно избрана да бъде домакин на седемдесет и шестата среща на борда на Европейския студентски съюз, посочват от НПСС.

Източник: БТА

Снимка: БГНЕС


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени