FACEBOOK

Отговорните компании могат да кандидатстват за „Зелен Оскар“ до 26 май

От 25 април до 26 май 2016 г. Включително ще е активна онлайн апликационната форма за подаване на кандидатурите в националния конкурс „Най-зелените компании в България 2015”, съобщава Manifesto.bg.

Кампанията се провежда в партньорство с Министерството на околната среда и водите.

Шестото издание на Националния конкурс, който се превърна в емблема на отговорния и екологично съобразен бизнес, включва някои нови категории, които са в синхрон с развиващата се бизнес среда в България и нови отличия за личности, компании, общини и неправителствени организации.
Категории:

Автоиндустрия, транспорт, логистика и телекомуникации
Енергетика, воден сектор
Технологии, IT продукти и услуги
Индустрия и производствен сектор
Рециклираща промишленост, управление на отпадъци
Обществени организации, общини и държавни структури
Строителство, недвижими имоти, търговски площи, бизнес сгради
Туризъм, хотелиерство и развлекателна индустрия
Финансови, банкови, счетоводни и правни услуги
Био индустрия, зелен бизнес
Хранителна индустрия, сектор „услуги”, търговия и селско стопанство
Сектор "образование", ПР и рекламни услуги
Зелени стартъпи

Всяка компания, която е проявила „зелена“ инициативност през изминалата 2015 година, може да кандидатства онлайн за престижните награди на този адрес: green.b2bmedia.bg

За първи път в състезанието ще се включат и стартиращи „зелени“ бизнес идеи. Инициативата е насочена към студенти, стартиращи фирми, предприемачи, изследователи и неформални екипи, които имат възможност да представят своите „зелени“ бизнес идеи, свързани с предизвикателствата на климатичните промени.

Кандидатите с най-впечатляващи екологични резултати получават грамота и статуетка, а някои ще бъдат отличени и със специалните награди на журито и публиката:

Награда: "Принос към зелената идея"
Награда: "Зелена иновация"
Награда: "Устойчиво развитие за „зелена” икономика"
Награда: "Безхартиен офис"
Награда: "Зелено перо"
Награда: "Зелена личност" - награда на публиката

Носител на престижния приз "Зелена личност" за миналата година беше Ралица Касимова, главен координатор в мрежата на Хранкооп и Фермерски пазари.

Наградата е предназначена за личност, която е допринесла за популяризиране и налагане на „зелената идея“ в обществото. Всеки би могъл да направи мотивирано предложение за тазгодишния носител на email: office@b2bmedia.bg до 10 май 2016 г.

Награда за медии

За втора поредна година в конкурса са предизвикани да участват и журналистите. Те могат да изпращат свои материали, посветени на “зелена” тема на email: office@b2bmedia.bg до 26 май 2016 г.

Зелени сертификати

За първи път най-добре представилите се компании в Националния конкурс на b2b Media ще получат не само статуетка и грамота, но и специален "Сертификат Зелена компания". Той ще бъде предоставен на всички организации, които покриват критериите за участие и са попълнили онлайн въпросника в посочения срок - от 25 април 2016 г. до 26 май 2016 г.

Ще намерите формата за кандидатстване на сайта на конкурса: green.b2bmedia.bg

Официалното награждаване ще се състои на 8 юни 2016 г.

Конкурсът „Най-зелените компании в България” се организира от b2b Media.

Председател на журито:

Надя Маринова - гл. редактор на b2b Mediа.

Основател на b2b Media, b2b Magazine, biolife.bg, Manifesto.bg, b2b Legal.

Инициатор на конкурса “Най-зелените компании в България”, международната конференция “Индустрия и иновации”, “Smart buildings, Smart cities, Smart economy”, наградите Sky Stars и много други национални и международни събития.

Мениджърският й опит в областта на медиите включва престижни позиции, като гл. редактор на Darik Radio Burgas, зам. главен редактор на в -к “Пари”, директор икономически предавания на TV Bulgaria On Air и Re:TV, гл. редактор на предаването “Оригиналът” по ТВ 7 и др.

Надя е с юридическо и журналистическо образование, както и диплома от London School of PR. Завършила е множество специализации по PR and reputation management, Crisis Management, Media Evaluation, Corporate identity, Brands and brand management, с диплома по “Investigative Business Reporting”.

Жури:

Арх. Ангел Захариев - съдружник и управител в архитектурно бюро А и А Архитекти. Работил по проектирането и реализацията на многобройни проекти, включително на някои ключови обекти в София определящи посоката на съвременната архитектура в България, като: Бизнес Парк София, Капитал Форт, Музейко. Един от основателите на фондация ГРУПА ГРАД, където заедно с други известни млади архитекти се бори активно за позитивната промяна в обществената архитектура и градското планиране в
България.

Арх. Николай Гълъбов - председател на Комисията по международна дейност и евроинтеграция към КАБ, а от Май 2012 и зам.-председател на Камарата на архитектите в България. Член на Управителния съвет на Архитектурния Съвет на Европа, 2011 - 2013. Наблюдаващ и координиращ дейността на работните групи: „Околна среда и архитектура”, „Урбанизъм“ и „Жилищна политика“ към АСЕ.

Марина Стефанова - член на журито за трета поредна година. Тя е изпълнителен директор на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН. Носител на приза “Най – зелена личност” в националния конкурс “Най – зелените компании в България”.

Борислав Стефанов – Той има бакалавърска степен по бизнес администрация от Американския университет в България, магистратура по международен мениджмънт от Regents Business School, Лондон и МВА от Harvard Business School, Бостън. Работил е в „Даймлер-Крайслер” в Дубай, в Boston Consulting Group в Москва. Бил е директор продажби и развитие на „Лада Имидж”. От 2009 - 2013 г е изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции. От 2014 е директор в GlobeCap Investment, българско дъщерно дружество на инвестиционен фонд от Саудитска Арабия.

Кийт Далримпъл има магистърска степен по бизнес администрация от колежа Babson и бакалавърска степен в същата специалност от университета в Масачузетс. Той започва своята кариера с частни кленти и работи за институции като CIBC Oppenheimer, Tucker Anthony и RBC Dain Rauscher. В момента е ръководител на Dalrymple Finance LLC, независима фирма за инвестиционни проучвания и консултации. Неговото мнение е цитирано в множество публикации на Financial Times, Wall Street Journal и New York Times. Кийт Далримпъл има 15 години опит в сферата на финансовите услуги, заемайки различни позиции в областта на инвестиционните финанси.

Адв. Евгения Ганчева - тя има дългогодишна практика в решаването на сложни въпроси в сферата на интернет правото, включително нарушаване на авторски права и търговски марки в интернет, нелоялна конкуренция и търговски практики онлайн, кибернастаняване, уебсайт договори, защита на лични данни, закрила правата на интелектуална собственост в електронните спортове и видеоигри. Консултира стартъпи, професионалисти и уеб ентусиасти при реализацията на проекти в интернет. Лектор в курсове за е-търговия и онлайн бизнес.

Сайт на конкурса: green.b2bmedia.bg

Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени