FACEBOOK

Отварят подновения бул. Монтевидео днес

Днес ще бъде отворено за движението по бул. Монтевидео до бул. Никола Петков. През почивните дни булевардът беше затворен за полагане на последния износващ слой асфалт.

Напомняме, че през последните 2 лета главната пътна артерия на доста населения столичен комплекс Овча купел 2 се сдоби с нова част, а старата беше основно реконструирана. Освен това беше и разширена с 1 лента, като двете от тях са в посока на булеварда, който е част от околвръстния пръстен, а третата е в обратната посока. Изградена е канализация, подменен е водпровод, изпълнено е ново осветление.
Проектът е изпълнен с три пътни ленти, за да не бъде нарушавана растителността и да не се унищожават дърветата в района. Направената велоалея ще продължи движението си в тротоарната част.

Остава трети етап по разширението на бул. Монтевидео, в който се изпълнява метростанция при улица 763 от третата Зелена линия на подземната железница, която тръгва да тръгне след година – през есента на 2019 г. Пътното строителство ще започне да се изпълнява в зависимост от приключва на дейностите по метрото.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени