FACEBOOK

Отварят Кризисния център за бездомни в кв Захарна Фабрика на 15 ноември

Ако се наложи могат да отворят центъра и по-рано

Кризисният център за бездомни в кв. „Захарна фабрика“ ще отвори врати на 15 ноември, но имаме готовност това да се случи и по-рано. Това каза Драгослава Лунджова, управител на Кризисния център за настаняване на бездомни в столичния квартал „Захарна фабрика“ в интервю за Агенция „Фокус“ за началото на новия сезон на центъра.

„Всяка година от 15 ноември Кризисният център в „Захарна фабрика“ и филиалът към него отварят врати за всички хора, които са без дом. Центърът ще работи до 15 март следващата година. Ако температурите се понижат значително, имаме готовност центърът да отвори врати много по-рано, от 1 ноември или от когато е необходимо. Хората се настаняват в центъра след 18.00 часа вечерта“, каза Лунджова.

Тя поясни, че Столична община осигурява съвместно с общинско предприятие „Социален патронаж“ всеки ден топла вечеря на настанените в центъра лица. По думите ѝ при възможност от центъра се стараят да осигурят и закуска.

„Винаги има и топъл чай и нещо, което хората могат да хапнат, за да имат сили да изкарат деня“, коментира тя.

Лунджова допълни, че капацитетът на центъра и на филиала е 80 + 90 места. „Имаме готовност при наличие на много нуждаещи се лица да потърсят подслон, да предоставим около 50 допълнителни легла“, каза още управителят на центъра за настаняване на бездомни в кв. „Захарна фабрика“.

източник: sofiautre.bg


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени