FACEBOOK

Осветихме корупцията, вече няма как да се замете: Мая


„За 5 заседания в НС направихме повече от това, което целият предишен парламент не направи, осветихме корупцията”, заяви в Денят започва шефът на Комисията по ревизия Мая Манолова. „Случаите вече няма как да бъдат заметени”, категорична е тя.

По думите ѝ Комисията е успяла да върне доверието към парламента, тъй като е била залята от жалби и сигнали на граждани.

"За първи път в новата ни история рекетирани бизнесмени дойдоха в центъра на столицата, в НС, за да разкажат за рекета, изнудването и натиска, на кой са подлагани", допълни Манолова.

Според нея хората искат да знаят, след като никога няма достатъчно за пенсии, за социални помощи, за лични асистенти, за детски градини, къде отиват техните пари.

"Всяко едно от предприятията, които имахме възможност да проверим, това са държавни предприятия, които работят с парите на българския народ, установихме въпреки саботажа, въпреки опитите да се прикрива истината, да не се предоставят документи, да няма съдействие, открихме повече от притеснителни неща. Например, за договори и анекси на Булгартрансгаз към основния договор, които ощетяват държавата с 280 млн. лв. Автомагистрали, които се оказа, че играят ролята на един преразпределител, на една каса, която поема поръчки от АПИ и ги преразпределя без публичен конкурс, без публична покана на избрани фирми. Става дума за 5 млрд. лв", поясни Манолова.

Снимка: БГНЕС


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени