FACEBOOK

Оправдават безпринципната коалиция с промените в Конституцията: Радев

“Настоящото НС няма нито легитимност като обществена подкрепа, нито достатъчно гражданско представителство, като процент гласували на последните избори, за да пренаписва Конституцията”, заяви президентът Румен Радев пред журналисти в Бургас.

“Така че, на всички е ясно, че тези напъни за подмяна на обществения договор се правят най-вече за да се оправдае безпринципната коалиция”, категоричен бе той.

„А и партиите, които напират да пренапишат Конституцията, нямат, според мен, и моралната легитимност да го правят. Защото те събират парламентарна подкрепа със цената на предателство на собствените си избиратели", добави Радев.

„Службите за сигурност работят усилено. В момента най-важното е да не се допуска некомпетентно вмешателство в тяхната работа и продължаване на опитите за тяхната политизация. Докладът на Националния контратерористичен център показа, че няма пряка заплаха за националната сигурност. Очаквам службите за сигурност да продължат да работят спокойно и отговорно. Ако има промяна в обстановката, съм готов да свикам КСНС ”, посочи още президентът в коментар за ситуацията у нас след изострянето на конфликта в Близкия Изток.

 


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени