FACEBOOK

Огнян Герджиков реанимира НДСВ

“НДСВ се завръща”, обяви пред БНТ ексшефът на НС и бивш служебен премиер проф. Огнян Герджиков. “През декември имахме национален съвет, а през януари ще имаме конгрес, на който ще поемем курс отново в политиката”, заяви той.

“Ще направим така, че да имаме готовност за избори - завръщаме се в политиката с всички необходими действия и стъпки”, подчерта юристът.

Герджиков обясни, че все още не е ясно кой ще бъде шеф  на партията, тъй като това ще се реши на конгреса. По думите му ще има много силни познати лица, но и много нови, имало желаещи да се запишат. Ще се реши и дали отцепилите се от движението формации да бъдат поканени да се върнат.

"Нека да припомня, че основната заслуга за влизането ни в НАТО и ЕС е на НДСВ. Времето, в което бяхме на власт, беше много за България", каза още юристът.

Напомняме, че НДСВ влезе в политиката през 2001 г. с названието Национално движение Симеон Втори. Тогава бившият монарх Симеон Сакскобургготски спечели парламентарните избори и стана премиер, а формацията му получи официален статут на партия през 2002 г. Името е променено на Национално движение за стабилност и възход през 2007 г. на конгрес, чиято законност е оспорвана, и процедурата е повторена отново през 2008 г.

 

Снимка: Надежда Чипева, Капитал (Архив)


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени