FACEBOOK

Обърнахме епидемията без локдаун: Кацаров

"България е успяла да обърне епидемичната вълна без да влиза в локдаун", заяви здравния министър Стойчо Кацаров по Nova. "На много места в Европа в момента има пълно затваряне", напомни той.

"В малкото дни, които ми остават като министър няма да въведа нищо. Въвеждането на зелени сертификати и пречупването на вълната не е съвпадение, както и увеличената ваксинация", подчерта Кацаров.

„Що се отнася до смъртността, 90% от починалите са над 60 г. възраст, неваксинирани. За съжаление голяма част от възрастните хора продължават да не са имунизирани и това е основната причина. Продължавам да настоявам на това, че ваксинацията трябва да бъде доброволна и да бъде осъзнат избор“, посочи министърът.

"В НС да се влиза само със Зелен сертификат и така народните представители да дадат пример на обществото", призова министърът. Според него те трябва да гласуват такова решение.

Кацаров заяви още, че МЗ е помогнало с тестовете за ученици, договорило е 4 млн. бройки, а над 1,5 млн. вече са доставени, което е достатъчно до януари. "Образователното министерство да си планира доставките", добави Кацаров.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени