FACEBOOK

Общо 15 лв. плащат за вода Филиповци и Факултето, ние – източения 1 млн.лв.

10 000 души, десетки автомивки и магазини в кварталите Факултето и Филиповци източват над 1 млн.лв. годишно, които ние – останалите абонати на Софийска вода, плащаме поради нежеланието на фирмата да се заеме с този проблем, става ясно от пост във ФБ на ексдепутата и бивш общински съветник в София Георги Кадиев: „През 2012 Софийска вода спря водата на кв. Филиповци заради неплащане на вода. Оказа се, че в целия квартал с над 10 000 жители вода плащат само болницата и училището. И то по 5 лева месечно, “на база”. Загубата на Софийска вода бе около 1 млн.лв. на година, естествено прехвърлена към сметките на другите столичани.

Тогава направихме група: общински съветници, Софийска вода и жители на Филиповци. Споразумяхме се Софийска вода да им даде водомери на изплащане, те да ги сложат и да организират събирането на парите от сметките. Столична община трябваше да надзирава и контролира процеса.

Пет години по-късно единствената промяна е, че има и трети водомер на някаква фондация. Вече събират не 10, а 15 лева на месец. 10 000 души и безброй автомивки харчат вода на поразия, която продължаваме да плащаме всички ние”.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени