FACEBOOK

Общински съветник и депутат от БСП дариха предпазни костюми на ИСУЛ Царица Йоанна

Борбата на българските лекари с коварния вирус COVID-19 продължава, въпреки намалелия брой на заразени и тежко болни към този момент. Медиците на първа линия обаче все още имат нужда от предпазни средства и от подкрепа. Това каза общинският съветник и председател на БСП-София Калоян Паргов.

Заедно с депутат от Левицата посетиха УМБАЛ "Царица Йоанна - ИСУЛ в столицата. За медиците в лечебното заведение те дариха  предпазни костюми и маски на болницата.

„Надявам се нашият скромен принос да помогне в борбата срещу вируса и да предпази медиците, които са на първа линия. Те заслужават поклон за смелостта и за работата, която вършат“, заяви Паргов пред изпълнителния директор на ИСУЛ проф. д-р Бойко Коруков, който прие дарението и в приятелски разговор. Професорът запозна дарителите с обстановката в лечебното заведение и призна, че очаква със свито сърце резултатите от Коледните и Новогодишни празненства у нас.

Надеждата на проф. Коруков е никога повече да не се повтаря пикът на епидемията от края на ноември и декември миналата година. Той съобщи, че почти една четвърт от целия персонал на болницата е преболедувал COVID-19. В момента от 6 спешни екипа в хирургията, 4 са извън строя, включително и ръководителят на клиниката. Затова му се налага да тича между операционната, хирургията и директорския кабинет.

Болница "Царица Йоанна - ИСУЛ" има нужда от много големи количества предпазни средства, тъй като от тях всекидневно медиците изразходват огромен брой. Гащеризоните, маските и апаратурата за пречистване на въздуха са от първа необходимост.

 Паргов призова, който има възможност да помогне.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени