FACEBOOK

Обновяването на тротоарите не спира и през уикенда

"Работата по обновяването на тротоарите в цяла София не спира и през събота и неделя!


Със затоплянето на времето върви с пълна сила изпълнението на най-мащабната ни програма за изграждане и ремонт на тротоари в София.

Виждате едни от първите резултати от нея на ул. Ген. Гурко и ул. Солунска, както и на улицата пред 82 ОУ “Васил Априлов” в Горубляне. През уикенда продължава работата и на още 11 локации в районите “Младост”, “Люлин”, “Възраждане”, “Триадица”, “Овча купел” и др.

Преди няколко месеца Столичният общински съвет осигури средства за инвестиции за обновяване на 14 пъти повече тротоари в столицата.

1/3 от средствата, които сме осигурили, вече са предоставени за управление директно на районните кметове като 70% от кметовете вече са сключили договори с избрани от тях строителни фирми.
Очаквам и останалите да поемат своята отговорност към гражданите и да се възползват от програмата възможно най-скоро, за да гарантираме европейски облик на града ни. Столична община вече изпълнява програмата за тези улици, за които отговаря тя съгласно направеното разпределение с кметове на райони.

За да няма "ремонт на ремонта" сме предвидили да бъдат назначени още хора, които да осъществяват контрол на място - 24 нови надзорници трябва да помагат на районните кметове - по един отговорник на тяхно пряко подчинение за всеки столичен район. Както знаете, в съвета одобрихме и подготвените от главния архитект Здравков стандарти за градска среда - тоест къде какъв вид настилки , материали и цветове да се използват, за да няма импровизации. Те вече са задължителни за всички нови тротоари.

Приоритетно работим по най-често използваните маршрути в кварталите, които водят до градски транспорт, училища и детски градини и здравни заведения.
Благодаря на заместник-кмета по обществено строителство инж. Ангел Джоргов и екипа му, начело с Емилиян Георгиев, които са двигателят на изпълнението на програмата.

Подготвяме и интерактивна карта, в която в реално време да се въвеждат и следят заявките за ремонти. Тя ще дава сведение за тротоарите в цяла София, които предстои да бъдат обновени по нашата програма, съобщи шефът на СОС Георги Георгиев.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени