FACEBOOK

Обеля протестира, Дружба сади дървета срещу застрояване

Граждани от кв. Обеля, район Връбница се събраха на протест. „Не можем повече да търпим бездействието и безотговорното поведение на местната администрация към проблемите в нашия квартал:

1. Ограничаване на непрекъснатото застрояване на зелените площи, като по този начин се лишават децата ни от места за отдих и игра;
2. Осигуряване на повече паркинг места. Предвид разрастващото се строителство ежедневно намалява възможността за свободно паркиране;
3. Липсата на достатъчно спортни и детски площадки;
4. Недостатъчен брой детски ясли и градини;
5. Лоша инфраструктура в квартала – необходимост от цялостен ремонт на вътрешно-кварталните улици;
6. Необходимост от цялостен ремонт на ул. Обелски могили, включващ изграждане на дъждоприемни шахти, тротоари и настилка.
7. Липсата на отстояние между съществуващите жилищни сгради и новостроящата се до бл. 116 и бл. 117”.

В същото време жителите на друга от „спалните” на София – жк Дружба пък направиха през уикенда акция за засаждане на дървета, за да се попречи на прекомерното застрояване на техния район.

„Ние настояваме за запазване на парка без ново строителство, за отчуждаване на частните терени в парка (отредени в плана за озеленяване), за преговори с частния собственик, искащ да строи 5-етажна сграда в центъра на парка, искаме възстановяване на осветлението, поддържане на алеи, пейки, детски и спортни площадки и чистотата в парка”, алармираха хората, които няма да допуснат превръщането на зелената площ в билдинг между блок 105 и 108-о училище.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени