FACEBOOK

ООН свали Борисов 2, да видим 3

Помните ли хладната есен на 2016 г.? Ако не, напомняме накратко – България имаше издигната кандидатура за генерален секретар на ООН в лицето на шефа на ЮНЕСКО Ирина Бокова. Ни в клин, ни в ръкав обаче издигна още една номинация за същия пост. От всички телевизии обичайните заподозрени дърдорковци ни убеждаваха как Борисов е договорил с Меркел и „американците” именно тогавашния ни еврокомисар да бъде избрана за генерален секретар. Който кажеше обратното, биваше подлаган на подигравки и публично охулван.

Реалността се оказа ужасяваща. Кристалина завърши предпоследна в класацията, доста след Ирина Бокова. Елементарно беше да се знае, че американците, които не си плащат вноса в ООН и по онова време бяха в най-жестоката президентска кампания в кратката си история, и Германия, която не е постоянен член на Съвета за сигурност няма да повлияят на избора. Дори и да искат. А те пък даже и не поискаха.
Когато провалът стана световен, същите дърдорковци, с които ни заливат „свободните да виждат истината” и недотам български телевизии, започнаха да обясняват как това, което се било случило, а допреди дни го определяха за събитието на века, всъщност нямало никакво значение. Баба на село изобщо не се вълнувала от тази работа.

Това беше в края на септември.
В края на октомври 19 минути предвиди с точност 0,4% трагичния резултат на кандидата на ГЕРБ Цецка Цачева на българските избори за президент. От четирима номинирани Партията избра най-негодния за надпреварата с мисленето: „Когото и да издигнем, машината за избори, която имаме, ще го качи на трона”.

Да, ама не!
Румен Радев поведе на изборите за президент на България. В деня след първия тур на президентските избори срещу 19 минути започнаха наказателни ревизии, които при предвидени в закона 3 плюс евентуално два месеца, вече продължават 23-и.

Кабинетът Борисов 2 падна след втория тур и управлява в оставка още два месеца. В деня след него започнаха наказателни ревзии срещу единия от основателите на 19 минути, които продължават и досега противно на закона.

За всичко беше виновно ООН. То беше онази капка...
Две години по-късно, пак през септември гледаме ли повторение на сериала в неговия трети сезон?


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени