FACEBOOK

Няма доказана смърт от ваксина у нас: МЗ

В Българияж няма нито един случай на доказана причинно-следствена връзка между поставена ваксина срещу Covid-19 и смъртен изход, съобщиха от Министерството на здравеопазването (МЗ).

Поводът за това съобщение е свързан с твърдения на доц. Атанас Мангъров в ефира на Nova на 16 януари т. г.: „564 души, които са починали, те са починали, защото са ваксинирани“.

“Според данни на агенцията по лекарствата (ИАЛ) от началото на ваксинационната кампания у нас досега за подозирана връзка между смъртен случай и прилагане на ваксина срещу К19, е общо 9, като в нито един от случаите това не е било доказано. Само за последните 14 дни 93.12% от починалите от K19 граждани не са били ваксинирани.

В ИАЛ са съобщени и общо 6 случая на летален край при заболяване от COVID-19, като заразяването е настъпило в периода между двете дози на ваксината, а в един от случаите заболяването е открито в деня на поставяне на ваксината”, Информират от МЗ.

“Проследяването на безопасността на ваксините се базира на преглед на цялата налична и проверима информация и резултатите от нейния анализ. Всички налични данни, както и направената поетапна оценка, се публикуват регулярно на страницата на разрешителния орган - Европейска агенция по лекарствата (ЕМА)”, посочват още от ведомството.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени