FACEBOOK

Няма да има промени в Изборния кодекс: Дариткова

Няма да се променя Изборният кодекс. Управляващите изложиха виждането си как все пак да се променят правилата за вота, за да могат гласа си да дадат и хората под карантината.

Ключово решение е при желание от страна на хората в избирателните комисии, те да бъдат ваксинирани.
От ГЕРБ отново изказаха притесненията си от датата 4 април.

Хората ще могат да упражнят правото си на глас в подвижни урни. Това ще бъде уредено с промени в закона за извънредното положение. Сънародниците ни с изтекли документи също ще могат да гласуват.

„ЦИК да гарантира здравна сигурност, като осигури индивидуални предпазни средства на членовете на СИК и на гласуващите със специален протокол. Така отговаряме на най-голямото предизвикателство - здравната сигурност. Предвидили сме всички мерки да се съобразят с Националния оперативен щаб и Националния ваксинационен щаб, за да имаме максимална прозрачност и да имаме експертното мнение на тези органи“, заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова.

„Станахме съвносители, за да гарантираме всеки да упражни своя вот и на тези под карантина, и на тези с изтекли лични документи в чужбина, които не могат да ги подменят“, каза Искрен Веселинов, съпредседател на парламентарната група на „Обединени патриоти“.

Представители на католическата общност от управляващото мнозинство изказа своите опасения за избраната дата за изборите, защото съвпада с техния Великден.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени