FACEBOOK

Нуждаем се от ГЕРБ: Денков

“Бюджетът е толкова важен приоритет за всички, че не мога да си помисля някой да тръгне да си играе с приемането или неприемането му”, заяви премиерът Николай Денков в коментар за острите критики на НЕкоалиционните партньори от ГЕРБ и ДПС. “Вместо да се занимаваме с емоционални изблици, които се появиха около изборите, трябва да влезем в работен режим", настоя той.

"Важно е двете страни да седнат заедно и да обсъдят различията. Това съм казал на финансовия министър, това казах и на г-н Борисов. Ако се погледне какви аргументи се изтъкват, ще се види, че няма непреодолими противоречия, просто трябва да се формулират различията, така че бюджетът да бъде приемлив и за ГЕРБ. Ние имаме нужда от тяхната подкрепа", обясни Денков.

Премиерът не вижда пропуски в бюджета. "Става дума за това каква е философията му. Дали се прави пестеливо и внимателно, както с "постната пица", след което всяка година фискална се оказваше, че има голям излишък, който се раздаваше. Това бе предишния подход. Този на Асен Василев е доста различен, той иска да са ясни политиките, които да се финансират, след което се опитва да осигури приходи за тях. Бюджетите са напрегнати", оправда Денков идеите на МФ. Разминаването в подходите щяло да се реши след преговори.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени