FACEBOOK

Нови бус ленти ще затруднят трафика за колите в София

Нови бус ленти в София ще ускоряват придвижването на градския транспорт в града, съобщи Антон Деспотов от Центъра за градска мобилност.
След като от 1-и юни билетчето в София ще струва 1,60 лв., от Столична община решиха да ускорят движението на колите от градската мрежа с въвеждането на нови бус ленти по основните булеварди в града. На този етап ще бъдат обособени 7 ленти, обясни Антон Деспотов от ЦГМ пред Дарик.

"Това са булеварди, в които масовият градски транспорт търпи закъснения в рамките от 5-10 мин. ежедневно. Идеята е с тези бус ленти да се подобри качеството на транспортното обслужване на гражданите, с цел по-бързо да се движи градският транспорт".

Първият булевард, който още това лято ще се сдобие с бус лента е „Александър Малинов". Останалите ще се правят поетапно, допълни Деспотов.

Това са бул. „България", бул. „Евлоги Георгиев", продължението на бул. „Сливница" - в участъка от „Константин Величков" до „Петър Дертлиев" двупосочно, бул. „Александър Малинов", бул. „Ситняково", по бул. „Цветан Лазаров" - в участъка от „Христофор Колумб" до ул. „Димитър Пешев", бул. „Асен Йорданов".

Ако с бус лентите времето на пътниците в градския транспорт ще се намали, то за шофьорите на леки коли задръстванията ще станат още по-големи, стана ясно от думите на Антон Деспотов.

„По този начин ще бъде затруднено движението на автомобилите, но това е и една от целите на бус лентите - да може хората да предпочетат градския транспорт, който ще се придвижва по-бързо"", обясни Деспотов.

Заради зачестилите сигнали за масово движение на автомобили в бус лентите, от миналата седмица столичната "Пътна полиция" започна засилени проверки на уязвимите участъци.

Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени