FACEBOOK

Новият софтуер на НАП блокира системата на ЦГМ

Срив в системата на Центъра за градска мобилност (ЦГМ) затрудни зареждането на картите за градския транспорт в столицата.

„ЦГМ е с нов софтуер според изискване на Националната агенция по приходите (НАП). Заради внедряването му към действащата система на ЦГМ, се е получило забавяне при зареждането на картите. Поради технологични причини касовият бон при зареждане на картата излиза по-бавно,“ обясниха от ЦГМ пред Столица.bg.

Заради този проблем около час не е работил пунктът на Сточна гара. Но в момента оттам гражданите могат да си закупят билети и да си заредят картите. И в следващите дни ще има забавяне при купуването на превозни документи за градския транспорт, предупредиха от ЦГМ.

Рано сутринта се извиха опашки пред гишетата на Центъра за градска мобилност в София. Причината е, че от днес контрольорите в градския транспорт отново ще глобяват и няма да продават билети. Софиянци не могат да купуват билети и от шофьорите заради въведените противоепидемични мерки.

ЦГМ призоваваха всички граждани да се снабдят предварително с необходимите превозни документи. Дневна карта може да се купи и онлайн през приложението MPASS.

Снимка: БГНЕС


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени