FACEBOOK

Нова образователна рубрика в Столичния зоопарк

От тази събота, по повод своята 130 – та годишнина Зоологическа градина София ще предложи на своите посетители нова образователна рубрика, която ще надникне „зад завесите“ на Зоопарка и ще допълни станалата вече популярна инициатива за демонстрационно хранене на животните.

Вярваме, че ще бъде не само интересно, но и много полезно да покажем всички предизвикателства, новости, успехи и любопитни факти около бъдещото развитие на зоологическата градина.

Темата днес ще бъде „Доктор Охболи“. Ще имате възможност да се запознаете с особеностите в работата на един от най-важните специалисти в Зоопарка – ветеринарният лекар. Програмата ще бъде изключително интересна:

11:00 часа – Примати – демонстрационно хранене с участието на ветеринарни лекари от Централна ветеринарна клиника (ЦВК), които ще разкажат за лечението на белоръкия гибон (Hylobates lar) Гиби.
12:00 часа – Гиганти - демонстрационно хранене
13:00 часа – Водоплаващи птици в езерото - демонстрационно хранене
13:30 часа – Щрауси - демонстрационно хранене
14:00 часа – Рис - демонстрационно хранене
15:00 часа – Влечуги - демонстрационно хранене
15:30 часа – Големи котки - демонстрационно хранене, по време на което д-р Иван
Цветков – ветеринарен лекар към ОП „Зоологическа градина София“ ще разкаже за спецификите в профилактиката и лечението на заболявания при животни, отглеждани в зоопаркови условия.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени