FACEBOOK

Нискоемисионните зони в София не минаха през СОС

"Изключително съм огорчен и разочарован от поведението на всички политически групи в общинския съвет, освен ГЕРБ-СДС, по време на днешното заседание. Представителите на Демократична България, БСП, ВМРО и независимите съветници демонстративно бламираха приемането на Наредбата за въвеждане на нискоемисионни зони в София.

 Липсата на подкрепа за ограничаване на най-замърсяващите коли в центъра е сериозен проблем за екологията на столицата. Явно предстоящите парламентарни избори карат колегите от останалите групи в съвета да мислят само и единствено популистки, а не за чистотата на въздуха в града ни.

Изборите идват и отминават, правото на гражданите да дишат чист въздух не може да бъде заложник на политически сметки.

Направихме всичко възможно в рамките на правилника за работа на градския парламент да убедим останалите съветници да подкрепят този така важен за софиянци доклад, но за съжаление не се намериха 4 съветници, които с чиста съвест да подкрепят чистотата на атмосферния въздух.

На снимката се вижда как гласуваха колегите по предложението да бъде отложено разглеждането на доклада", пише шефът на СОС Георги Георгиев.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени