FACEBOOK

Нинова хвърля оставка? Или тя, или Партията – това е въпросът

Корнелия Нинова вероятно ще хвърли оставка, възможно е да го стори заедно с цялото Изпълнително бюро утре, като по дипломатически първи даде тон Кристиан Вигенин. Той пое своята вина за трето поредно историческото дъно на БСП на избори за 102 г., постигнато в неделя като шеф на предизборния щаб. По устава на БСП, който Нинова неведнъж прегази, включително и с 1 своя оставка, веднъж подадена, после оттеглена, тя не може да се върне. Номерът й мина веднъж, но сега няма да стане, въпреки че държи 2/3 в Националния съвет. Положението е: Свобода или смърт!

Резултатът й на изборите е 1/5 от постигнатото през 2017 г. и ½ от сумата на 4 април и 40% по-малко, отколкото при срама на вота през юли. А парите, похарчени за кампанията видимо бяха най-много, щедрост към медии, социолози с фалшиви данни, покупка/наем на прескъпи превозни средства, поддържане на негледаема телевизия, която громи президента Радев. Апропо, именно многомесечната кампания срещу него в прегръдка с ГЕРБ и ДПС особено във финалната седмица е основното политическо самоубийство на Нинова. Тя не си и мръдна пръста за кампанията на президента, срещу когото работи повече от година. Но 92% от социалистите гласуваха за Радев по данните от паралелното преброяване. Тоест, гласувахата така и ВОТ НА НЕДОВЕРИЕ на политиката на своя лидер.

Напомняме, че нейната позиция при нахлуването в президентството беше, че прокуратурата е права, но не трябвало да вдига шум и има специална писмена декларация на това Изпълнително бюро на БСП с този председател, която се помни. Защо самоубийствено и противоестествено? Защото Радев единствената победа на Нинова в нейната кариера на лидер, записал рекордните за Партията 4 поредни поражения на парламентарни избори – по 2 за Първанов и Станишев, 1 за Жан Виденов, 0 за Лилов и Тодор Живков, Георги Димитров с първо място през 1946 г. и второ през 1919 г. 102 години история!

Самоубийствено за Нинова беше и това, че не стъпи за поредна кампания в столичния 25 МИР, където е водач на листа. И отбелязва трето поредно четвърто място с 9,51% - резултат по-нисък дори от 10-те процента на партията. В другата й листа Варна резултатът е направо СРАМЕН – 8,85% ИЛИ НИЩОЖНИТЕ 6062 ГЛАСА при 75% преброени от ЦИК - тя не благоволи да посрещне президента Радев при кампанията му там, както направиха другите водачи на БСП без Вигенин в Ямбол.

Самоубийствено беше издигането на Петър Кънев, противоуставно и в пенсионна възраст, с доказаните му поръчки за милионни, включително по време на първия кратък парламент от правителството на ГЕРБ – само през април над 15 млн.лв. В Бургас, където е водач, с 9,53% при 75% преброени протоколи само на стотни от петото място, но срив наполовина спрямо април. От 24 555 гласа напролет, при 19070 гласа през юли, сега дъното е от ЖАЛКИТЕ 5980 там в половинмилионна област, печелена от БСП десетилетия наред.

Мечтаният от Нинова знак за равенство между нея и БСП, както между Ленин/Сталин и КПСС за щастие не съществува. Но следователката, изпратена при правителството на Костов за управителка, а после собственик на голяма държавна външнотърговска фирма, е на път да убие БСП, ако остане начело. Свали от 1 млн. на 200 000 нейните избиратели. Другия път може да не стигнат за влизане в парламента, ако прогресията се запази.

С какви очи такъв лидер би седнал на маса за преговори за правителство, какви позиции той би могъл да защити, а за условията, за които НЕАДЕКВАТНО говорят Нинова и хората без професия около нея, които не биха могли да бъдат нищо освен партийци, изобщо и дума не може да става.

Момичето от село доведе ГОЛЯМАТА ЛЯВА ПАРТИЯ до ниво на МАЛКА СЕЛСКА ПАРТИЯ, до нивото на каквато я потопи на тези избори, и е време да си върви и да не се връща. Тя без друго никога не е била своя в БСП, винаги е била приемана с резерви заради миналото си в синьо. Иначе примерът на немските червени, които от дъното с новите политики и лица успяха не просто да удвоят за месеци резултата си, но и да победят на изборите показва, че „кадрите решават всичко”. Докато Нинова задушава такива хора в БСП обаче Партията може и да издиша.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени