FACEBOOK

Нинова убива БСП: Ваня Григорова

Ваня Григорова.

"Иван Таков положи огромни усилия, за да събере левицата в София в коалиция и лявото да има по-голям шанс в столицата, която иначе със значителна лекота се печели от дясното. Той ме покани да стана кандидат на коалицията и беше наясно, че кандидат само на БСП няма да бъда. Четири месеца по-късно приех с единственото условие в листата да има синдикални представители.

С Корнелия Нинова имам един разговор в края на юли. Тя ме насърчаваше да държа на синдикалната квота (като че има нужда да ме насърчава) и да съм водач на листата. На градската конференция на БСП през септември тя и нейните клакьори поведоха битка да НЕ съм водач на листата. Конференцията я бламира и ме избра за водач. Тя се опита да счупи коалицията като избута единственото коалиционно място в десетката още по-назад, за да се обидят от Левицата и да сложат край на маймунджилъците й. Софийската конференция и това не й позволи да направи. И тя - Нинова, поведе открита война срещу нас и срещу собствената си организация в предизборната кампания.

- Говори по медиите, че "Ваня Григорова няма шанс". Какво, ако не саботаж, е да говориш публично, че кандидатът на твоята коалиция няма шанс?

- Партиите имат определени безплатни тв участия. Ден преди предизборната Панорама, в която БСП можеше да вземе участие, разбрахме, че Нинова е ОТКАЗАЛА. Дори не прати някой от кандидатите на партията от други общини.

- Не участва в кампанията нито като лице (пу-пу, слава богу), нито с финансиране.

- Нейна маша от мъжки род, поне се води мъж, не спираше да ме плюе по време на кампанията, пък и след това.

Защо? Без мен и без коалиция, БСП щеше да вземе 3-4 места в СОС. Нямаше никакъв, напълно нулев беше шансът да стигне до кметски балотаж. Ако Нинова се интересуваше от кондицията на партията си, трябва да ръкопляска на Таков от днес до следващите избори. Тя реши да го накаже. Защото, оказва се, при назначения от нея днес пълен цикъл отчети и избори, той въобще не може да бъде издигнат за председател на градската организация. И всичко това тя е направила пред празна зала. Никакъв кворум няма.

Всичко това хем е тежко несправедливо и убива най-старата партия у нас, от една страна. Но от друга, освобождаването на поредната порция читави хора осигурява допълнителен ресурс за алтернатива", коментира общинският съветник от БСП Ваня Григорова.

Припомняме, че вчера Националният съвет на партията реши, че БСП няма да наказва своите общински съветници, които подкрепиха избирането на предложения от ПП-ДБ нов председател на Столичния общински съвет Цветомир Петров. Градската организация на БСП в София обаче ще трябва да проведе избор за ново ръководство.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени