FACEBOOK

Нинова: Ще освободим България

Падане на ГЕРБ от власт, предсрочни избори и първа стъпка към тях – вот на недоверие, пожела лидерът на БСП Корнелия Нинова на заседание на 49-ия конгрес на червените. На него тя получи 67% подкрепа, след като 398 делегати гласуваха против промени в устава, 149 бяха против, а 45 се въздържаха.

„Да освободим държавата от веригите на една партия. ГЕРБ си присвои държавата”, бяха гвоздеите в обвинителната реч на Нинова. Тя постави като основна цел на БСП „народът да бъде освободен от модерното робство”. При 2,4 млн. крайно бедни хора у нас, до 15 млрд. годишно потъват в паралелната държава, пресметна тя. Според нея имитацията на реформи всъщност е предпоставка за огромните кражби. Тя даде за пример статистиката, че средният осигурителен доход в България е 682 лв., докато само 8000 души или 0,1% вземат над 25 000 лв. на месец, но плащат осигуровки върху само една-десета от тях. Заради това според нея е наложително въвеждане на прогресивен данък за най-богатите.

Нинова поиска смяна на образователния модел и отричане от схемата Парите следват ученика. Тя предлага да има по един учебник по един предмет за един клас. БСП поставя на масата и промяна на модела в здравеопазването. „Здравето не е стока и болниците не бива да бъдат търговски дружества, а лечебни заведения”, посочи тя. Лидерът поиска също специални програми за Северозапада и Странджа – Сакар, отваряне на Българската банка за развитие за кредитиране на малкия и средния бизнес, вместо да раздава пари на „големите 6”, каза тя, но не се разбра кои са 5-те извън Георги Гергов, за чийто скандален заем от банката м.г. 19 минути писа.

„Имам голяма амбиция: да променим България. Можем да го направим”, заключи Корнелия Нинова.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени