FACEBOOK

Никога не съм споменавал за президентска република: Радев

“Да сте ме чули аз да повдигам въпроса за президентска република?”, реторично запита държавният глава Румен Радев отговори на въпрос дали е "за" или "против" идеята лансирана от партията на Слави Трифонов.

Държавният глава бе на посещение в Севлиево и взе участие в церемонията по разширяване на производствената база на завода на "Хитачи Енерджи" за модерно оборудване за високо напрежение.

"Премахва се неефективната практика да се договарят танкери без да се знае кой и как определя доставчика и цената“, заяви президентът Румен Радев по повод на обявените от Булгаргаз търгове за доставка на втечнен газ.

„Булгаргаз за пръв път обяви открит търг за доставка на природен газ – краткосрочен и дългосрочен, така се прави и открито равнопоставено и прозрачно към всички доставчици и само така могат да се постигнат най-добри условия за страната,а не да се търсят решения месец за месец, както сега, а дългосрочно решение“, каза държавният глава.

Той добави, че продължават усилията и за решаване на най -тежкия проблем, а това е осигуряване на слотове на терминалите за втечнен газ. Според него през пролетта шансовете за това са били пропуснати, а именно от осигуряването на слотовете зависи дали ще е гарантирана доставката през зимата.

Радев поздрави служебния кабинет за сключения договор за гарантиране на 1 млрд. куб. м втечнен газ от терминала в Александруполис.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени