FACEBOOK

Не Ангелкова, а Павлова е разрешила Какао бийч, а контролът е на несебърския кмет

Нов законопроект за устройство на територията маха разрешителното за строеж при разполагане на кабели, бТВ заподозря интерес на Симеонов

Не министърът на туризма Николина Ангелкова, а друг член на кабинета – Лиляна Павлова, трябва да отговаря, ако има нередности с разрешителните за застроените на Какао бийч обекти, както и кметът на община Несебър. Това става ясно от документи, с които 19 минути разполага.

Там именно подписът на евродамата като регионален министър на датата 14 март 2016 г. стои под схемата за свободно разполагане на „преместваеми съоръжения, включително допълнителните търговски площи на морски плаж Слънчев бряг – юг, община Несебър, област Бургас”, или иначе казано: Какао бийч с прочутите му и вече прословути заведения.
От изброените обекти, които са надлежно изброени и са одобрени с подписа и печата на Павлова и МРРБ личат заведения, складове, съблекални, тоалетни, медицински пункт – общо 61, които се водят 56, тъй като един е с включени 5 нощни бара в него. Причината за това е фактът, че строителството в страната се администрира от ДНСК, а се контролира за съответствие с околната среда от общините. Не от съществувалото и през 2016 г. Министерство на туризма, което просто е потвърдило на 19.12.2016 г. схемата за сезон 2017 г.

Което ясно личи от отговора, който получихме от РДНСК Югоизточна България. Същият е получен и от кмета на Несебър. Експертите на отговорния държавен орган извършват проверка точно преди година – през юни 2017 г. Според дирекцията за строителен надзор постройките на Какао бийч са разглобяеми, не изменят терена и „същите отговарят на характеристиката за преместваеми обекти”. ДНСК накрая заявява, че „контролът относно съответствието на преместваемите обекти и съоръжения на територията на морските плажове... е задължение на община Несебър”.

Само добавяме, че същото се отнася и за нивата на шума. Отново това е задача на съответната община – в случая Несебър.

Факт е, че в писмото на ДНСК не става въпрос за площи, а този въпрос настоятелно беше поставен от Симеонов, който настоява, че дискотеките на брега в Слънчев бряг са се настанили на много по-широка площ от позволената по закон.

БТВ пък хвърли нова бомба в спора около морските плажове, временните обекти по тях и цялата тази каша. Телевизията извади проект за закон за устройство на територията, внесен „от хората на Симеонов”, както се изразява медията, който от една страна предвижда намаляване на преместваемите обекти по морето. Но от друга, вече да не се иска разрешително за строеж при прокарване на кабелни електронни съобщителни медии, „например – тв кабели”, както подсеща бТВ с намек за тв мрежата, създадена от вицето.

Допълнително масло в огъня налива шефът на правната комисия на парламент от ГЕРБ Данаил Кирилов, който заявява пред топрепортера Деси Ризова: „Вицепремиерът Симеонов е лице, задължено да обявява интереси. Ако е имал такъв интерес, вероятно би го обявил”. Симеонов не коментира темата пред бТВ, но заместникът му в НФСБ и шеф на комисията по етика в НС Борис Ячев поиска: „Ако някой има съмнение за конфликт на интереси, спокойно може да подаде сигнал и да бъде разгледан”.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени