FACEBOOK

Нестле България е инвеститор на 2020 г.

Българската агенция за инвестиции отличи най-значимите инвестиционни проекти, реализирани през 2020 г. В петнадесетото издание на конкурса „Инвеститор на годината“ Нестле България беше отличена със своята инвестиция на стойност 23 млн. лв. Проектът е насочен към автоматизация и дигитализация на производствените мощности в шоколадовата фабриката на Нестле в София и разширяване портфолиото от продукти. Наградата бе връчена от вицепремиера Томислав Дончев на Петър Стоилов - Изпълнителен директор на Нестле България.

„Отличието „Инвеститор на годината“ е поредното много голямо признание, което Нестле България получава за усилията и отдадената работа на над 1035 служители, които всеки ден доказват с уменията си, че компанията е стратегически инвеститор в страната. Вече 27 години в България Нестле показва, че нашата мисия „храната да бъде в основата на едно по-добро бъдеще“ – за хората, обществото и природата около нас, може да бъде реалност и ние сме силно ангажирани да продължим по този път и занапред“, сподели Петър Стоилов, Изпълнителен директор на Нестле България.

Инвестицията през 2020 година от нови 23 млн. лв. е в нова роботизирана пакетираща поточна линия, която увеличава производителността на фабриката с 11%. Новата поточна линия осигурява по-безопасна работна среда, тъй като позволява отпадането на голяма част от ръчните дейности, намаляване дефектите при опаковане на продукти и подсигурява по-добър външен вид на неопакован и опакован продукт. С тази инвестиция Нестле продължава успешно пътя си към автоматизация и дигитализация на производствените процеси, тъй като линията позволява дистанционно управление.

Фабриката на Нестле България в София е един от трите най-големи центъра за производство на шоколадови десерти KIT KAT® на континента. В нея се произвежда продукция за 35 пазара в света и България. Приблизителното производство е 16 000 тона или 470 милиона консуматорски единици годишно. 90% от готовата продукция се реализира чрез експорт, 10% се реализира на местен пазар.

Годишните награди „Инвеститор на годината“ целят да отличат най-значимите инвестиционни проекти, реализирани през 2020 г. в България. Чрез конкурса Българската агенция за инвестиции желае да поощри както нови проекти, така и добре развиващи се бизнеси. Кандидатурите се оценяват от авторитетно жури на база редица критерии, като спазване на устойчиви бизнес практики и положителна перспектива за развитие, внедряване на иновативни практики, базирани на прилагането на нови технологични процеси и други.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени