FACEBOOK

Непосилен ДДС уикенд

Когато премиерът започне да си плаща от личния джоб за охраната и транспорта (бодигардове, коли, хеликоптери и т.н.) докато играе мачле, тенисче или открива футболна трибуна в работно време, или ползва през неработно време охранителни и транспортни услуги.

Когато финансовият министър се вози в градския транспорт, а не на служебна кола.

Когато министрите и депутатите започнат да си плащат от личния джоб амортизацията и разхода на гориво на служебните автомобили, докато ги ползват за лични нужди (да отидат на ресторант, събитие или да си закарат децата на училище), или да се приберат на родното си място в работни дни, или през уикенда.

Когато депутатите почиват по 25 дни около Коледа и успеят да не товарят разходи за бюджета през това време.

Когато всички държавни служители започнат да си плащат цената на скъпите мобилни телефони и разговорите по телефоните, направени за лични нужди.

Когато горските стопанства спрат да ползват луксозните джипове за лични нужди на шефовете си или на партийни гости, а само за ловен туризъм.

Понеже всичко изброено по-горе се финансира от нашия джоб – през акциз, данък печалба, данък общ доход или ДДС, та когато тези избрани от нас лидери ни дадат пример и само след това – може да си помисля да обсъдя да ме натоварват с нов данък – ДДС за "лични нужди".

Дотогава виждам само рекет и ограбване благодарение на ГЕРБ и финансовия министър Владислав Горанов – искат да ми вземат (с нов данък) от моя уикенд, за да им е по-удобен (като харчат лично мои пари) техния уикенд.

Лек и доходен уикенд, колеги бизнесмени!

P.S. Въздържам се да коментирам как беше вмъкнат новия уикенд данък: мина "по терлици" през парламента - като конституционна реформа през ГЕРБ - за стабилност.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени