FACEBOOK

Незабавната оставка на Тагарев: БСП

"Нашите подмазвачи, или как да ги нарека – слагачи, бързат да бъдат по-католици от папата. Искат да заявим категорична позиция за приемането на Украйна в НАТО, без да отчитат факта, че се намираме на няколкостотин километра от конфликта и може да бъдем превърнати не само в прифронтова държава, но и в жертва на тази война. Затова категорично се противопоставяме и няма да подкрепим тази декларация". Това обяви лидерът на БСП, коментирайки декларацията за подкрепата на НС за членството на Украйна в НАТО. Нинова допълни, че социалистите настояват военният министър Тодор Тагарев незабавно да подаде оставката си. Искането било свързано с "предложението на Тагарев за евентуалното разполагане на база на НАТО в Черно море".

"Той е вреден за България. Действията и думите му са опасни за националната сигурност, за гражданите, за мира и за неутралитета, за който настояваме”, каза лидерът на БСП.

По думите ѝ се бърза с приемането на решение за продажба на двата реактора на АЕЦ „Белене”. „Ще гласуваме против, разбира се. Бърза се заради посещението на президента Зеленски в България. Целта, която обявяват, не е истинската. С продажбата на двата блока се цели да се приключи завинаги с проекта „Белене”, както и да се скрие една далавера. България е платила 600 милиона за оборудване, което го няма. А на площадката има оборудване за около 250 милиона. Разликата е потънала в нечии джобове. И с тази сделка се цели да се прикрие истината за кражбата и корупцията", категорична е Нинова.

Тя коментира и имунитета на Бойко Борисов, от който той сам ще се откаже. „Отчитаме съгласието му като една малка крачка на победа на БСП и хората, които искат справедливост за 12-годишното му крадливо управление. Но това е много малка крачка. Голямата и истинската победа ще бъде, когато има справедлив процес и се стигне до осъдителна присъда. Сега той си дава имунитета под натиск. Втора точка за гласуване в пленарна зала беше именно гласуването на имунитета. Вероятно е знаел, че ще падне и затова бърза пред вятъра”, подчерта тя.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени