FACEBOOK

Националният дворец на децата с програма за талантливи деца

За поредна година Националният дворец на децата (НДД) ще реализира програмата Хайде да творим заедно за творчески ваканции за талантливи деца и изявени ученици. Занятията ще бъдат проведени през лятото в почивни бази на море и планина. Организаторите поемат разходите за храна и нощувка на децата, учениците, учителите и ръководители за период от 10 дни.

През тази година в програмата ще бъдат включени общо 1440 души. Участници ще бъдат както отличени деца и ученици в областни и национални инициативи и показали определено ниво на усвояване на знания, умения и компетентности в дадена област, така и учители и ръководители с доказан опит в работата с надарени деца и ученици. Процедурата по ЗОП за изпълнител на обществената поръчка ще бъде финализирана на 18 юли 2017 г.
Програмата има за цел да насърчи творческите заложби и потребности на децата чрез организиране и провеждане на занимания и дейности в областта на науката, технологиите, спорта и изкуството.

19’ припомня, че в Националния дворец на децата се осъществява учебно възпитателен процес в четири основни направления: Науки и технологии с Образователно-игрови център Знам и мога, Спорт, Изкуства и школа Любознайко. В тях се развиват разнообразни дейности в повече от 65 различни педагогически форми по над 250 програми по различните дисциплини. Те са отворени, мобилни, вариативни и са съобразени с аудиторията, за която са предназначени, а организационните форми на работа отговарят на спецификата на конкретната дейност и интересите на участниците.

Заниманията се провеждат през целия ден в свободното от училище време, като са съобразени с предпочитанията и възможностите на децата и техните родители.

През всяка учебна година се разкриват нови педагогически форми, съобразно интересите и желанията на децата и родителите и потребностите на обществото. Актуализират се действащите и се разработват нови авторски програми.

В постоянните групи на организационните педагогически форми средно годишно се обучават 2200-2500 деца и ученици в над 65 различни дейности.

Всеки, който има желание може да се запише на някоя от изброените по-горе програми. Има възможност както за почасови занимания, така и за целодневно обучение.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени