FACEBOOK

Направление за лекар ще се чака до два месеца

Насочването за консултация със специалист в извънболничната помощ, за хоспитализация и медицинската експертиза за работоспособност могат да бъдат отлагани до два месеца от личния лекар.
Това предвижда наредбата на здравното министерство за основния и допълнителния пакет лечение, плащани от Здравната каса. Тези "дейности и услуги, които по преценка на общопрактикуващия лекар могат да бъдат отлагани за изпълнение или преоценка във времето, съставляват допълнителен пакет", пише в нормативния акт, цитиран от Сега. В него за пръв път се въвежда и таван на отлагане - максимум два месеца.

Определянето на официален срок, в който може да се просрочат консултациите със специалист, е точно обратното на това, което здравният министър Петър Москов обещаваше. Идеята му беше от догодина всеки да има собствен пакет с гарантирани направления за лекар и изследвания, които да са изчислени според собствените му потребности, и да не се налага да се съобразява дали личният лекар има лимит, или не.
В началото на седмицата обаче от здравното министерство за пръв път обявиха, че замисленият индивидуален пакет в доболничната помощ няма да се случи.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени