FACEBOOK

Най-големият протест след 1990 г.?

Хора изпълниха трите свързани площада: Независимост(т.нар. Триъгълник на властта), зоната между Президенството и БНБ, централния на държавата и София Княз Александър I Батенберг за обявения най-голям досега протест в 21-вата поредна вечер на несекващи антиправителствени демонстрации. Леви и десни, млади и стари, богати и бедни, всички обединени, както никога досега, имат едно и също искане.

По-рано през деня малки групи протестиращи блокиаха възлови кръстовища в София и други големи градове. В големите областни центрове също имаше поредна вечер на демонстрации. Българите в чужбина се присъединяват от цял свят с флашмобове и акции пред посолства и на възлови места в градовете, където живеят.

Според някои наблюдатели не е имало по-голям протест от 1990 г. на СДС от Орлов мост по бул. Цариградско шосе. Митингите преди и след това бяха разположени само на по един площад или на двата свързани от Президенството до ББР. И винаги бяха десни или леви. Но не и обединени. 21-ият пореден протест със сигурност изпревари по численост седмия на 16 юли.

снимка: Иво Инджов




Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени