FACEBOOK

Най-високо е доверието към Слави Трифонов

Традиционните играчи в политическото поле в България са засенчени по персонален рейтинг от други две популярни фигури, започнали неотдавна нови политически проекти - шоуменът Слави Трифонов и бившият омбудсман Мая Манолова. Това коментира социологическата агенция "Алфа Рисърч" към данните от изследване, проведено сред 1031 пълнолетни българи в края на септември.

Общо 36% от анкетираните имат доверие на Слави Трифонов, а 32.9% - на Мая Манолова. В същото време недоверието към шоумена е 26.8%, а към бившия омбудсман - 33.7%. "Алфа Рисърч" мери рейтингите на двамата нови политически играчи за първи път.

Лидерът на ГЕРБ и премиер Бойко Борисов губи три пункта доверие спрямо юли, като персоналният му рейтинг в края на септември е 20.3%. В същото време рейтингът на лидера на опозиция расте и почти се изравнява с този на Борисов - доверието към председателя на БСП Корнелия Нинова е 19.8%.

Непосредствено след тях се нарежда лидерът на "Демократична България" Христо Иванов, одобрението към когото е 15.5%. И неговият рейтинг е измерен за първи път.

След него по одобрение са Красимир Каракачанов (12.1%), Ахмед Доган (8.2%), Валери Симеонов (7.3%) и Веселен Марешки (6.1%). Доверието в Каракачанов и Марешки продължава да пада, докато това в Симеонов се покачва леко. Рейтингът на Доган е измерен за първи път от 2017 г. насам.

Към момента на лансирането на "Републиканци за България" Цветан Цветанов стартира с 3% лично одобрение.




Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени