FACEBOOK

Над 25 организации бяха изгонени от преговорната маса, изискванията за "зелената сделка" са безумни: Земеделци

Протестът продължава в над 50 горещи точки на България.

"Протестът продължава в над 50 горещи точки на България. Отцепихме се и не сме съгласни с нашите колеги, защото не са изпълнени нито една от точките от меморандума, от исканията на бранша", това заяви в "Денят Започва" Цанко Цанев - член на УС на Асоциацията на земеделските производители в България.

Ефективните протести на част от земеделците в цялата страна продължават и през тази седмица. Представители на Асоциацията на земеделските производители в България и още 26 организации от други аграрни сектори искат оставката на земеделския министър и твърдят, че преговорите до момента са водени само в интерес на определени организации. Днес земеделците от великотърновско ще затворят международният път Русе - Свиленград.

Според протестиращите земеделци няма адекватни действия на министъра на земеделието.

"Над 25 организации бяха изгонени от преговорната маса и останаха само три организации, с които министърът преговаря. Преговорите се водят на тъмно, няма никаква информираност. Няма адекватни действия. Проблемите ни са свързани с безконтролния внос от Украйна", посочи Цанко Цанев.

От Асоциацията на земеделските производители посочиха своите искания:

намаляване на дминистративната тежест
отмяна на голяма част от нещата по "зелената сделка"

"По отношение на "зелената сделка" изискванията са безумни и неизпълними", заяви Цанко Цанев.

"Ние трябва да си гледаме животните, а не да назначаваме хора, които през цялото време да попълват чек-листи", категоричен беше зърнопроизводителят.

По думите на члена на УС на Асоциацията на земеделските производители в България, колегите им от другите браншови организации са ги били "обидили брутално и жестоко" и "не им прави чест".

"Недопустимо е да се правят договорки с шепа хора, които да решават бъдещето ни", заяви Цанко Цанев.

Подкрепа за протеста земеделците от Поликраище получиха и от кмета на селото, защото смята, че "трябва да им се обърне внимание и трябва да се яде българска стока".

"Абсурдни са простотиите, които ги вършат земеделците в земеделското министерство", каза един от протестиращите.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени