FACEBOOK

Над 13 хил. доброволци са се включили в Пролетното почистване на София

Традиционната кампания по Пролетното почистване е особено важна за града ни, каза Йоана Христова


13 920 са доброволците, които са се включили в Пролетното почистване на София, отчетоха от Столичния инспекторат, по време на закриването на тазгодишната кампания. Това са близо 1500 човека повече от включилите се през 2017 г., предадоха от общината.

66 премахнати нерегламентирани сметища, 6 266 тона извозени едрогабаритни отпадъци, 677 140 тона смесени нерегламентирани отпадъци, 5 400 засадени дървета цветя и храсти, 7 000 събрани гуми и 6 359 дка измити булеварди и улици – това е друга част от данните, които допълват отчета по кампанията за 2018 г.

„Традиционната кампания по Пролетното почистване е особено важна за града ни, защото тя всяка година ни напомня, че от всеки един от нас зависи в какъв град ще живеем. Особено важна е нейната роля за възпитанието на децата ни, затова благодаря на всички родители, които включиха децата си в различните инициативи – и по почистване, и по озеленяване“ – подчерта зам.-кметът по околна среда в СО Йоана Христова. Тя изказа специална благодарност и към екипа на Столичния инспекторат за създадената организация по реализиране на кампанията.

„Най-хубавото от всичко е, че в последните години виждаме трайна тенденция за намаляване на броя на нерегламентираните сметища, което категорично показва, че самите ние пазим повече и цапаме по-малко“ – отбеляза инж. Веска Георгиева, директор на Столичния инспекторат.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени