FACEBOOK

НСИ: Всеки трети брак у нас завършва с развод!

Всеки трети брак завършва с развод, показва справката на Националния статистически институт.

Успоредно с това продължава тенденцията двойките да сключват брак в по-напреднала възраст. Броят на браковете пък намалява за сметка на съжителствата без съпружество.

Липсата на комуникация и фактът, че изкушенията вече са много по-достъпни, са едни от най-честите причини да се стига до раздяла, обясняват терапевтите. Най-важното според психолозите е взаимното уважение и подялбата на задълженията.

Данните показват, че българите не се отказват от традицията. Сключените бракове през 2016 г. са близо 27 000. Почти 11 000 двойки пък са се развели.

Според учени от Есекския и Виенския университет, всяка трета сватба е в резултат от запознанство в мрежата. Сайтове за запознанства промениха представата за брака. Освен това браковете между хора от различна раса също стават все повече.

Психолозите Александра Петрова и Цвета Таманова са мнение, че и у нас интернет е все по-често място за запознанства, съобщиха от “България онеър”.

Александра Петрова обясни, че все повече хора търсят визуализацията в интернет и очакват снимки, вместо да споделят душевно състояние.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени