FACEBOOK

НАП - аджии във фирма на Митьо Очите

„Данъчният служител, задържан за подкуп от 45 000 лева Любомир Савов се очаква да получи ефективна присъда от 10 години лишаване от свобода. В хода на разследването бе установено че лицето е натрупало значително материално имущество за милиони левове придобито от престъпна дейност. Недвижимото имущество е зарегистрирано на него, на съпругата му и фирмите им. Това са апартаменти в София, хотел, ресторант, луксозна къща с басейн в полите на Витоша”, пише ни организацията Да почистим корупцията заедно.

Питайки се, ако един редови служител на средно ниво трупа подобни богатства, то каква ли е ситуацията при шефовете му на регионално ниво и на национално равнище, без които подобен размах е невъзможен, решихме, преди да ви разкажем за имотите на фамилията, да надникнем в бизнеса на семейството.

И открихме нещо смайващо – съпругата на въпросния данъчен – г-жа Радостина Добромирова Савова е съдружник във фирма, в която е самият Димитър Желязков, по-известен като Митьо Очите. Дружеството се нарича Сконтова къща – София и както става ясно от името, се занимава със счетоводни и финансови операции – пряко в ресора на НАП. НАП-съпругата и Очите са сред основателите на дружеството, където държат по 11%. Основният дял от 34% пък е на фирмата Специализирани бизнес системи, където собственост има по-големият брат на Желязков – Кирил.

Чрез абревиатурата си СБС, тя развива цял кръг от фирми с различна дейност – с тирета се виждат дружества СБС - Транс, СБС онлайн и т.н.
Тъй като тази проверка може да бъде направена за секунди, интересно е, че началниците на НАП „не са се сетили” да го сторят, също както и проверката в имотния регистър. Или пък се се опасявали на принципа на омертата, защото знаят собствените си проблеми. Например, имотното състояние на дуета, който 6 години доминираше в НАП. Там дори декларираното е напълно необяснимо даже математически, за което сме писали многократно.

А така и няма резултат от прокурорската проверка на казуса с източването на 1,4 млн. ДДС от хазната без сделка, без предмет на сделката дори и т.н., установено от съда, но не довело до никакви мерки. Вместо наказание, шефовете на НАП бяха издигнати и сега получават от джоба ни по 15 000 лв. месечно да управляват финансовия надзор. Не е просто ирония на съдбата, нечувана подигравка с данъкоплатците е.
Следва продължение!


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени