FACEBOOK

Мъск: Хората трябва да станат киборги или да станат без значение в ерата на Изкуствения интелект

Изпълнителният директор на Tesla и SpaceX Илон Мъск заяви, че хората трябва да се слеят с машини, за да се превърнат в нещо като киборг.

„С течение на времето мисля, че вероятно ще видим по-тясно сливане на биологичната интелигентност и цифровата интелигентност“, каза Мъск пред аудитория на Световната правителствена среща на върха в Дубай, където той също пусна Tesla в Обединените арабски емирства (ОАЕ).

„Става дума най-вече за честотната лента, скоростта на връзката между мозъка и цифровата версия на себе си, особено за изхода.“

Мъск обясни какво има предвид, казвайки, че компютрите могат да комуникират със „трилион бита в секунда“, докато хората, чийто основен комуникационен метод е да пишат с пръсти чрез мобилно устройство, могат да правят около 10 бита в секунда.

В епоха, когато AI Изкуственият интелект заплашва да стане широко разпространен, хората биха били безполезни, така че има нужда да се слеят с машините, твърди Мъск.

По време на разговора си Мъск засегна страха си от „дълбокия Изкуствен интелект“, който надхвърля автомобилите без шофьор до това, което той нарича „изкуствен общ интелект“. Това той описа като ИИ, който е „по-умен от най-умния човек на земята“ и го нарече „опасна ситуация“.

Макар че това времето за това вероятно е далеч, шефът на Tesla каза, че по-непосредствената заплаха е как AI, особено автономните автомобили, които собствената му фирма разработва, ще измести работните места. Той каза, че краят на работата шофьорите ще стане през следващите 20 години, след което 12 до 15 процента от световната работна сила ще бъде безработна.

„Най-краткосрочното въздействие от технологична гледна точка са автономните автомобили ... Това ще се случи много по-бързо, отколкото хората си дават сметка и ще бъде голямо удобство“, каза Мъск.

„Но има много хора, чиято работа е да шофират. Всъщност мисля, че може да е най-големият работодател на хора ... Шофиране под различни форми. Така че трябва да намерим нови роли за това, което правят тези хора, но това ще бъде много разрушително и много бързо. "


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени