FACEBOOK

Мъж тормози ученички край столично училище

Мъж на 65-70 години, с дълго жълтеникаво яке, къса бяла коса, накуцващ с единия крак, причаква деца около училище в район "Лозенец" с неприлични предложения.
За това сигнализира журналист от БНР, който е родител на 14-годишно момиче в училището.

Дъщеря му е много притеснена и уплашена след срещата с неизвестния мъж.
Това е станало към 10.30 часа. Момичето е вървяло по улицата, а възрастният мъж стоял и дебнел край оградата на 120-о училище.

Училището е в центъра на София, а на по 200-300 метра отстояние от него се намират две районни полицейски управления.

"Този човек, когато е видял дъщеря ми, е попитал колко е часът. Тя е възпитано дете, отговорила му е. После той е тръгнал след нея, започнал е да ѝ задава неприлични въпроси от типа дали е девствена, дали се е влюбвала. А другите неща, които е питал, просто не ми е удобно да ги спомена, а тя дори не ми каза всичко, което той ѝ е наговорил. Каза, че през живота си не е чувала толкова мръсотии да се изливат изведнъж", разказва притеснения баща Иво Радойков.

Дъщеря му се уплашила много и предупредила мъжа, че ще звънне на тел. 112. Въпреки това обаче той продължил, накуцвайки да я преследва.

"Тя е успяла в един момент да се отдалечи от него. Той е избягал в друга посока, към автобусната спирка. Там е пресрещнал друго момиче, което е слязло от рейсовете, вероятно със същата цел", споделя бащата.

От разговор с дъщеря си той разбира, че и други нейни съученички са виждали мъжа и са попадали в идентична ситуация.

За случая е подаден сигнал в 4-то Районно полицейско управление.

Персоналът на 120-о училище не е виждал мъжа, когото описва 14-годишното дете. Директорът на училището няма информация деца да са били тормозени до този момент. Случаят е докладван лично на кмета Йорданка Фандъкова.

"Зная, че има сигнал на телефон 112. Аз лично ще разговарям с директора на СДВР, за да разбера какво точно са предприели те и ще помоля за по-засилено присъствие в следващите дни в района на 120-о училище", заяви кметът.

Фандъкова се ангажира да бъде осигурено полицейско присъствие около всички училища в София. Увеличава се и броят на училищата и детските градини с видеонаблюдение.

Заради зачестилите сигнали на насилие МОН вече изработи карта за сигурността на училищата и се обсъждат мерки, свързани с нея.

Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени