FACEBOOK

Мъж подпали кола на парламента, заплаши с газ

Неизвестен млад мъж подпали един от служебните автомобили на Народното събрание заплаши с газова бутилка. Той беше задържан, районът е отцепен.
Инцидентът се разигра малко преди обяд, съобщи bTV.

Запалената кола, по която има малко щети, е използвана от депутата от ГЕРБ Данаил Кирилов, председател на правната комисия, предаде "Фокус".

Автомобилът бил паркиран близо до задния вход на парламента, когато мъжът се приближил и запали предната и задната гума с бензинова горелка.

Неизвестният викал "Да живее анархията!" и заявил, че това е подарък към депутатите за празника им - 1 април, съобщи БНР.

За секунди колата беше изгасена, а той бе задържан от охраната на парламента и отведен в павилиона, в който се издават пропуски за Народното събрание.

Мъжът носеше голяма раница, в която се оказа, че има газова бутилка. На мястото пристигна кола на жандармерията и районът беше отцепен.

Шефът на гаража на НС коментира, че такова нещо досега не се е случвало и на мястото обикновено има изключително много охрана.

По-късно мъжът беше отведен с полицейска кола.

Инцидентът уплаши депутатите. Вътре в парламента за инцидента се разбра, когато депутатите от ГЕРБ започнаха да излизат разтревожени от стаята си, съобщи "24 часа".

"Бомба, бомба! Нека стоим в сградата, тук е най-безопасно", призова Снежана Дукова.

Оказа се, че тъй като колата е била паркирана точно под прозорците на стаята на ПГ на ГЕРБ, когато мъжът запалил гумите с горелката се чул гръм, който стреснал народните представители. Като научиха за какво става дума, те продължиха работата си вече доста по-успокоени.

Това се случи в деня, от който министрите вече не се движат с коли на НСО и няколко от тях дойдоха пеша.

Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени