FACEBOOK

Може да си партнираме с ГЕРБ: БСП

“Tрябва да се намери компромис, който да доведе до редовно управление”, заяви пред БНТ проф. Румен Гечев от БСП. Той посочи, че традиционна коалиция между Левицата, ГЕРБ и ДПС след вота едва ли е възможна, но е необходимо ”да се материализира партньорството, защото българите няма да позволят да чупим световни рекорди”. Припомняме, че от партията на Бойко Борисов също загатнаха, че биха подкрепили експертен или технически кабинет при нови избори.

“Ако не бъде направено редовно правителство, ще тежки последици", прогнозира Гечев. Той посочи, че БСП ще търси партньорство за формиране на управление по 4 приоритета, посочени на лидерската среща миналата седмица:  законопроектите по Плана за възстановяване, Бюджет 2023, присъединяването ни към Шенген и съдебна реформа. Напомняме, в разговора участваха Левицата, ГЕРБ, ДПС и Български възход.

Напомняме, че миналата седмица лидерът Борисов обяви, че ще поиска Националния съвет на партията да вдигне забраната за общо управление с БСП. Тя е от 2017 г. С аналогични позиции излязоха и от Левицата.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени