FACEBOOK

Може да има и други оставки: Симеонов

„Поставихме остро въпроса защо трябва да научаваме от медиите за трите поискани оставки на министри. Явно това решение е взето предната вечер и то прибързано. Образно казано, ние върнахме часовника назад”. Това заяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов пред Нова телевизия. „Винаги колективният разум е по-добър от индивидуалния. Обсъдихме въпроса и решихме, че не трябва да се бърза”, каза още той. „Не трябва Борисов сам да взима решения”, категоричен бе Симеонов.

„Няколко пъти съм правил забележка, че в края на краищата България не е царство и решенията трябва да се вземат спрямо коалиционните споразумения”, посочи Симеонов.

Той добави, че оставките не са отпаднали. „Отложихме решението за сряда. Ще седнем спокойно и ще обсъдим, може да има и други оставки”, коментира лидерът на НФСБ.

„Вчера си дадохме сметка, че в няколко случаи работата на правителството се обвързва с едва ли не слугинаж към Доган. В тази връзка вчера взехме решение тотално да се промени схемата на студения резерв", заяви Валери Симеонов. „Студеният резерв в енергетиката са суми, които държавата плаща, за да може някоя енергийна мощност да поддържа своята готовност за включване при авариен случай", поясни още той.

„Има упреци, че "ТЕЦ Варна" на Ахмед Доган, получава пари от студения резерв. През 2018 г.тя действително получи студен резерв, който преди това беше определен за "ТЕЦ Марица Изток". Около 50-60 милиона за една година отидоха в "ТЕЦ Варна". Това беше голяма грешка, не успях да стигна до причината за това. Явно оттам са тръгнали съмненията", коментира лидерът на НФСБ.

„Студеният резерв ще бъде намален около десет пъти. По този начин ще бъдат намалени сумите, които отиват и към ТЕЦ Варна", заяви Симеонов..




Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени