FACEBOOK

Министър уволнява вече уволнени от вицето Василев и служебния си предшественик шефове на тотото

Голяма сеч от уволнения очакват служителите на ММС. Това им обеща спортният министър Радостин Василев.

„В понеделник, 17 януари т. г., уволнявам всички шефове на Тотото (БСТ) , на което съм принципал, договорил съм се с тях, закани се спортният министър - Една част от служителите в министерството ще бъдат дадени на прокуратура, започват проверки от ДАНС, АДФИ, НАП, полиция, съгласувал съм всичко това с премиера Кирил Петков, финансовия министър Асен Василев и вътрешния Бойко Рашков”.

Кого и кога от тотото ще уволни спортният министър Радостин Василев?

Възможно ли е той да уволни уволнените вече на 4 август 2021 г. от служебния спортен министър Андрей Кузманов изпълнителен директор и членове на Управителния съвет на тотото?

Обръщаме се към фактите, встрани от прекрасния пиар на новия министър. А те са следните:

През август 2021 г. служебният министър Андрей Кузманов започва множество проверки. Като част от тях подава към министъра на финансите тогава и сега Асен Василев, в новия кабинет той е и вицепремиер, документи за извършени нарушения. Двамата, заедно с НАП започват проверка на Българския Спортен Тотализатор и договорите за 25 млн. лв., подписани и платени в края на декември 2020 г. за физкултурни салони в страната, с изпълнители ДЗЗД-та с едни и същи водещи фирми. Срокът за проверката на НАП в БСТ е края на ноември, но се удължава, така че нищо ново под слънцето, а изчакване на старото да се финализира.

На срещата с федерациите представители на спортните централи на глас заявиха на министър Василев също, че представената от него програма с козметични корекции, които са в допълнителен ущърб на федерациите, с автори проф. Д. Дашева и директора на Спорт за високи постижения Антоанета Бонева, е всъщност на ГЕРБ от 2015 г. и даже в самия документ това е видно, защото са цитирани „прогнози за 2015 г”: черно на бяло. Скандалът с Илияна Раева и медийният интерес засенчиха този „творчески труд“ и вероятно това е наложило „на умряло куче нож да се вади“, та гръмко обявиха уволнението на шефовете на тотото.

Те са уволнени със заповед от 4 август 2021 г. на служебния спортен министър Андрей Кузманов и всичко е съгласувано с Министерството на финансите в лицето на тогавашния служебен, сега редовен вицепремиер и министър на финансите Асен Василев, както и със служебния премиер Стефан Янев, сега министър на отбраната. Освен, че ММС е принципал на тотото, всички промени стават с одобрението на финансовото министерство, което отговаря за хазарта. Именно с одобрението на Василев и Янев спортният министър освобождава на 4 август 2021 г. УС на тотото. На 5 август 2021 г., четвъртък, ММС са изпратени и необходимите заявления в


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени