FACEBOOK

Министър ли? Съдружник в кантората на Артекс

Гласят за правосъден министър Данаил Кирилов от ГЕРБ, който в момента е шеф на правната комисия в НС, съобщи Фрог. Оказва се обаче, че Кирилов е бил не само адвокат в кантората, но и съдружник в кантората Пенков, Марков и партньори, която защитава интересите на стоителната фирма Артекс Инженеринг, съобщи 5Gmedia, позовавайки се на данни от правния портал Lex.bg. Парадоксът е, че той може да смени Цецка Цачева, която подаде оставка от поста си именно заради своята съмнителна имотна сделка с Артекс.

Както пише в. Банкеръ Кирилов е от „шайката на политическите хамелеони“. Преместването му от БСП в ГЕРБ съвпада със старта на кариерата му във въпросната кантора.

Още от встъпването му длъжност като шеф на правната комисия НС приема поправки в ЗУТ, които облагодетелст Атекс. Вносител на поправката е депутатът от ГЕРБ Александър Ненков, а Цветан Цветанов я е подкрепил при гласуването в зала. Поправката още тогава става известна като поправката Артекс, която позволява реализацията на небостъргача Златният век.

Потенциалния правосъден министър вече показа своята пристрастност около имотния скандал довел до оставки, като открито прокламира Цветанов в свой пост във Фейсбук. Кирилов публикува изображение със слоган: „Цветанов е невинен”. Часове по-късно публикацията беше премахната, но потенциалният министър вече успя да се дискредитира публично.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени