FACEBOOK

Министър Кирилов с активна фирма заедно с щерка от НС на БСП

Министърът на правосъдието Данаил Кирилов има активна, ако се вярва на регистъра, фирма с дъщерята на члена на Националния съвет на БСП Костадин Паскалев. Тя е регистрирана, след като таткото напуска поста си на червен вицепремиер в царското правителство, където шеф на политическия му кабинет е бъдещата правна звезда на ГЕРБ. Това става на 12.12.2003 г., когато е учредено дружеството Кирилов и партньори ООД, в което Данаил държи 80%, а 20% са на 20-годишната тогава Елена Паскалева. По онова време бащата на девойката вече е съветник на президента Първанов.

Още по-интересно е, че във фирмения регистър Дакси компанията се води АКТИВНА. Последното й обновяване е през 2014 г. Което означава, че и като областен управител на София, и като депутат Данаил Кирилов е мажоритарен съдружник в нея, което е нарушение на нормите. Още повече – като министър.
Важно е да се подчертае, че това не е адвокатска кантора, а ООД – търговско дружество, записало в предмета си на дейност „ всички области на търговски оборот”. Това е важно уточнение, защото депутатите имат право на адвокатска и лекарска практика. Само че адвокатските дружества са различни от търговските, каквато е фирмата на Данаил Кирилов.

На фона на съдружието, още по-силно отекват думите на Паскалев от Тази сутрин на бТВ: „Скандалът с апартаментите показва, че има тежък проблем в държавата. Да пестиш данъци и да укриваш доходи е закононарушение. Корупцията е използване на висше положение за облагодетелстване”, смята той.

„Оставка на правителството е почтеният вариант след Апартаментгейт. Поведението на Цветанов е нагло. "Не може човек на такова високо положение в държавата да реализира своя материален интерес по недопустим, безпардонен начин и след това да ни представя новите европейски слогани на ГЕРБ Европа ни чува. Да, прочухме се в Европа", продължи Паскалев.

"Цветанов трябваше да напусне политиката след скандала. Борисов е в много трудна ситуация заради действията на членовете на партията му", допълни той.

„Смятам, че БСП ще спечели тези евроизбори за ужас на ГЕРБ“, каза той. И продължи: "Надявам се след това да има политически процеси, от които да спечели България".

"Силният ход на Корнелия Нинова е да предложи листа на 14 април (когато е заседанието на НС на БСП - б.р.), в която присъства Сергей Станишев, без да коментирам на коя позиция. Това е ходът, който обединява, който дава сила на БСП да се яви на изборите и да каже - ето, ние имаме своите различия, те имат своите принципни основания, но ще се опитаме да реализираме националния интерес. Ако не го направи, тя ще сбърка", бе категоричен Паскалев.

Запитан има ли раздор в БСП, Костадин Паскалев отговори: "Раздор няма, има тежка дискусия".


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени