FACEBOOK

Миков: Вотът на недоверие е за правото на хората да живеят

„От БСП сме категорични, че политиката на правителството съвсем скоро ще даде негативни обществени резултати. Всички политици в България, трябва ясно да декларират, че здравето не може да бъде стока и всички хора да имат правото да живеят.” Това заяви председателят на БСП Михаил Миков от парламентарната трибуна. Той бе категоричен, че ГЕРБ ще понесат всички негативи от тази политика, но сега, само за да оцелее, правителството съзнателно прокарва тази политика, подкрепяна от ПФ, АБВ. „ГЕРБ очевидно скрито ще подкрепят политиката за намаляване на обществените разходи, за сметка на доплащане от пациентите. Кой обаче ще доплаща – онези с минимални работни заплати и онези, които редовно са си внасяли здравни осигуровки. Те ще доплащат за правото да се лекуват, за правото да живеят”, категоричен бе лидерът на социалистите. Миков обясни, че всички приказки за реформи се въртят около въпроса - стока ли е здравето?

„Не съм чул никой от дясно да заяви на хората, че здравето не е стока. Ако България не преосмисли този въпрос, все по-малко българи виждат смисъл да плащат здравното си осигуряване. Те просто ще се лекуват в чужбина”, обясни председателят на БСП. Михаил Миков призова депутатите да разберат, че стотици хиляди българи застават пред гишетата в болниците и те най-добре изпитват на гърба си- какво значи търговия със здравето и живота на хората, когато гласуват вота на недоверие.

Лидерът на социалистите Михаил Миков каза също, че съвсем основателно управляващите не пожелаха дискусията за вота на недоверие да стане достояние на българските граждани, на българските пациенти и на тези, които дават парите си в здравната каса. Той е на мнение, че дори и да се закупува модерна техника за милиони, в болниците няма специалисти, които да работят на нея. „Харчат се пари, които не дават резултати за здравето на хората. Това ясно го показват резултатите и на Световната банка и на ЕК, а дали правителството ще смени политиката, зависи от гласа на тези, които днес подкрепят вота на недоверие. Ако управляващите не сменят подхода, много скоро този вот на недоверие ще бъде вот на българските граждани”, каза още той.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени