FACEBOOK

Миене на улиците окупира центъра на София

Гражданите не бяха предупредени и останаха изненадани от адското задръстване от 10 до 16 часа

Миенето на улиците, за което нямаше нужния широк анонс, а само хвърюащи бележки на няколко входа, предизвика адско задръстване в центъра на София. В делничен и работен ден в интервала от 10 до 16 часа, пътуването с кола от Кукления театър до Народния отне на шофьорите около 20 минути. Движението в района от стадион Васил Левски, улиците Гурко, Алабин, Христо Белчев, Денкоглу, Г.С. Раковски, Солунска, Ангел Кънчев и останалите малки улици в близост беше напълно блокирано. Шофьорите на автомобилите нямаха никакъв избор за обходен път, при положение че бул. Патриарх Евтимий е в ремонт.
При наличието на толкова почивни дни през месец май – първо за Великден, а сега и предстоящите за 24 май, от район Средец избраха именно делничен ден за миене на централните улици на многомилионния град. Истината е, че софиянци никога не биват предупредени за графика на почистване на улиците.
Оказа се, че той е променен, затова се мие в работно време. Промяната е направена, за да се избегне образуването на задръствания в пиковите часове сутрин рано и вечер късно, когато хората отиват и се прибират от работа. Въпреки това се получи точно обратното


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени