FACEBOOK

Метро 3 е готово: Фандъкова

Пускането на третата линия на метрото заедно с довеждащ транспорт от електрически автобуси до метростанциите е една от големите задачи за 2020 г. Строителството на първия участък на третата линия приключи и сега се настройват и тестват системите и влаковете. Планираме пускането на три етапа - първи ще са 4-те км от “Красно село” до “Одеон”. Работим по проектите за разширения към "Слатина" и кв. "Левски".

✔️ Повече инвестиции за квартални улици и тротоари е приоритет в бюджета за 2020 г. Всички допълнителни средства, които очакваме от данъка върху сдеките с имоти и автомобили, ще върнем като ремонти в кварталите. 10 млн. лв. от тях предоставяме директно на кметовете на райони, за да работят по малки улици и паркинги.

✔️ Защитихме средства за безплатна подмяна на 20 000 печки на дърва и въглища - това са над 1/3 от всички 55 хил. домакинства, които се отопляват по този начин. Битовото отопление на твърдо гориво има сериозен принос за замърсяването на въздуха през зимата. Създадохме и собствена програма за монтиране на пречистващи филтри на комини - общо 2000, като 150 от тях ще са поставани до края на седмицата", заяви пред БНТ Йорданка Фандъкова, кмет на София.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени